« زن و جهانی شدن در عصر انتظار | چرا گناه؟ » |
پرتقال Orange
نام علمي Citrus sinensis
کليات گياه شناسي
پرتقال درخت کوچکي است داراي برگهاي سبز و گلهاي سفيد پوست پرتقال نارنجي رنگ ، کمي ناصاف و يموه آن بسته بانواع مختلف شيرين و ترش ، زرد رنگ و يا قرمز مي باشد .
پرتقال يکي از قديمي ترين ميوه هايي است که بشر از آن استفاده مي کرده است و در حدود 500 سال قبل از ميلاد مسيح کنفوسيوس از آن نام برده است .
در حال حاضر بيشتر از 200 نوع پرتقال در آمريکا کشت مي شود و آمريکا نصف کل محصول پرتقال دنيا را توليد مي کند .
پرتقال اوليه ، کوچک ، تلخ و پر از هسته بوده است که در اثر تربيت مهندسي ژنتيکي و همچنين انتخاب نوع بهتر و کود کافي درشت تر و شيرين تر شده است .
پرتقال ابتدا از چين به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط ديگردنيا راه يافت .
ترکيبات شيميايي:
پرتقال يکي از غني ترين منابع ويتامين C مي باشد . البته بايد دقت کرد که ويتامين C در اثر سرما و رگماي زياد از بين مي رود . اسانسي که از گلهاي پرتقال گرفته مي شود بنام روغن نرولي Neroli Oil معروف است که درياب وئي بسيار مطبوع بوده و خيلي گران است و در عطر سازي از آن استفاده مي شود .
در 100 گرم پرتقال پوست کنده مواد زير موجود است :
آب 86 گرم
پروتئين 1 گرم
نشاسته 0/2 گرم
کلسيم 12 گرم
فسفر 40 ميلي گرم
آهن 20 ميلي گرم
سديم 0/4 ميلي گرم
پتاسيم 1 ميلي گرم
ويتامين آ 200 ميلي گرم
ويتامين ب 1 200 واحد
ويتامين ب 2 0/1 واحد
ويتامين ب 3 0/04 ميلي گرم
ويتامين ث 50 ميلي گرم
در صد گرم پوست پرتقال مواد زير موجود است :
آب 70 ميلي گرم
پروتيئن 1/5 ميلي گرم
مواد چربي 0/2 ميلي گرم
مواد نشاسته اي 25 ميلي گرم
کلسيم 160 ميلي گرم
فسفر 20 ميلي گرم
آهن 0/8 ميلي گرم
سديم 3 ميلي گرم
پتاسيم 210 ميلي گرم
ويتامين آ 420 واحد
ويتامين ب 1 0/12 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0/1 ميلي گرم
ويتامين ب 3 1 ميلي گرم
ويتامين ث 135 ميلي گرم
خواص داروئي:
موسسه مبارزه با بيماري سرطان آمريکا چندين سال پيش در اثر مطالعات زياد دريافت که علت اينکه سرطان معده در آمريکا کمتر از نقاط ديگر است اين است که مردم آمريکا در تمام مدت سال پرتقال مصرف مي کنند . البته شايد علت آن وجود ويتامين C در پرتقال است .
1)دانشمندان سوئدي کشف کرده اند که خوردن پرتقال از سرطان لوزالمعده جلوگيري مي کند .
2)خوردن پرتقال کلسترول را پائين مي آورد .
3)پوست سفيد پرتقال و ورقه هاي نازک بين قسمت هاي داخل پرتقال بهترين دارو براي کاهش کلسترول خون است .
4)اسانس پرتقال ضد عفونت هاي ميکربي است .
5)پرتقال مقوي معده و ضد گاز معده است .
6)پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم کننده سينه و ضد استفراغ است .
7)جوشانده برگهاي پرتقال براي شست وشوي ورم ها و کاهش درد مفيد است .
8)خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است .
9)اسانس پرتقال را براي ضد عفوني کردن بکار مي برند .
10)پرتقال خون را تميز مي کند .
11)براي برطرف کرده چين و چروک صورت وشادابي آن قسمت خوراکي پرتقال را روي صورت بماليد و بعد از 15 دقيقه با آب بشوئيد .
12)از پرتقال براي کم کردن وزن مي توانيد استفاده کنيد . طرز استفاده بدين صورت است که يک عدد پرتقال و 3 عدد ليموترش را پوست کنده و به قطعات کوچک تقسيم کنيد بعد آنرا داخل ديگي ريخته و بان نيم ليتر آب اضافه کنيد و بمدت 10 دقيقه بجوشانيد . سپس سه قاشق عسل بان اضافه کرده و مجددا بمدت 5 دقيقه بجوشانيد و آنرا صاف کنيد . از اين شربت 3فنجان در روز بنوشيد . تا زون شما بمقدر ايده آل دارايد .
13)پرتقال گرچه اسيدي است ولي خاصي قليايي به بدن مي دهد و براي کسانيکه گوشت زياد مصرف مي کنند و بدنشان اسيدي شده است مفيد است .
14)براي استفاده بيشتر از مواد غذاي پرتقال بهتر است که پوست زردرنگ آنرا بگيريد و با پوست سفيد و پره هاي داخل آن بخوريد زيرا در پوست سفيد آن مواد معدني زيادي وجود دارد که اثر اسيد موجود در پرتقال را خنثي مي کند .
15)خواص گفته شده فقط منحصربه پرتقال رسيده مي باشد وآب پرتقال موجود در فروشگاهها و سوپر مارکت ها اين خواص را ندارند .
مضرات :
مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .
فرم در حال بارگذاری ...