« نمونه‏هايي از حياي زينب عليها السلام 1ازدواج،ساماندهي غرايز1 »

ازدواج، ساماندهى غرايز

نويسنده كتاب «مقدمه‏اى در جامعه‏شناسى خانواده» مى‏نويسد:

«ازدواج عملى است كه پيوند بين دو جنس مخالف را بر پايه روابط پاياپاى جنسى كه قانونى و مورد قبول جامعه است قرار مى‏دهد…. كلودلوى استراوس معتقد است كه «ازدواج برخوردى دراماتيك بين فرهنگ و طبيعت يا ميان قواعد اجتماعى و كشش جنسى است به اين صورت كه جامعه مى‏كوشد تا روابط غريزى را مهار كرده به آن رنگ فرهنگ بزند.» گذشته از چهار خصلت، ارتباط اجتماعى، تخالف جنسى پاياپايى و قرارداد اجتماعى، ازدواج ارتباطى را مى‏سازد كه در مقايسه با ديگر ارتباطات انسانى داراى ماهيتى است بى‏نظير. ديگر ارتباطات انسانى هر يك بعدى از ابعاد حيات را مى‏پوشاند و حال آنكه زوجيت داراى ابعادى زيستى، اقتصادى، عاطفى، و نيز روانى اجتماعى است. به بيان ديگر همزيستى زوجين در درون خانواده آنان را در چنان گردونه‏اى از ارتباطات مختلف قرار مى‏دهد كه بى‏هيچ شبهه قابل مقايسه با هيچيك از ارتباطات انسانى نيست.

ازدواج و قرارداد ناشى از آن داراى نوعى تقدس است. برخى تا آنجا پيش مى‏روند كه تقدس زوجيت را مهمترين وجه تمايز آن از ديگر روابط بين انسانها مى‏دانند.»(11)

حال ببينيم تمدن الحادى معاصر غرب كه متأسفانه سلطه فرهنگى و اجتماعى خود را بر ساير كشورها و از جمله كشورهاى مسلمان گسترده است، براى ارضاء غريزه جنسى چه راههايى را پيشنهاد مى‏كند و نتايج و عودت اين راهها چيست. رايجترين طرق ارضاء ميل جنسى در غرب عبارتست از:

1- روابط جنسى قبل از ازدواج(12)

2- روابط جنسى در ازدواج(13)

3- روابط جنسى افراد متأهل خارج از ازدواج(14) با به اصطلاح دينى زناى محصنه

البته به نوشته كتابها، بعضى از افراد بيمار غربى از راههاى ديگر مانند معاوضه همسر(15) و ازدواج گروهى نيز استفاده مى‏كنند كه چون به نسبت راههايى كه گفتيم رواج خيلى كمترى دارند و خوشبختانه در ساير كشورها پيدا نشده‏اند، از ذكر آنها خوددارى مى‏كنيم.

روابط قبل از ازدواج
اين نوع ارتباط بين نوجوانان و جوانان بسيار زياد است و گر چه با تمايلات عاطفى همراه است و گاه نيز به وادى پر سوز و گداز عشقهاى آتشين پاى مى‏ گذارد، اما در بيشتر موارد و به سرعت، به روابط جنسى مى‏انجامد. تماسها و ارتباطهاى جنسى مشكلات فراوانى به وجود مى‏آورد كه مهمترين آنها عبارتند از:

1- تولد فرزندان نامشروع:
«نزديك به 41 دختران نوجوان آمريكايى - با وجود همه آموزشهايى كه مى‏بينند و امكاناتى كه دارند - قبل از 18 سالگى، و حدود 45 درصد آنها قبل از 21 سالگى باردار مى‏شوند. اين رقم در بين دختران سياه پوست به 30% قبل از 18 سالگى و دو سوم قبل از 21 سالگى مى‏رسد! باردارى دختران نوجوان آسيب‏هاى زيادى به آنها مى‏زند و براى جامعه خسارتهايى را در پى مى‏آورد. طبق آمار، هر سال در آمريكا يك ميليون دختر نوجوان باردار مى‏شوند كه 55% آنها فرزندان خود را سقط مى‏كنند و 45% ديگر، كودكان خود را به دنيا مى‏آورند. يعنى هر سال 450000 نوزاد نامشروع! مشكلاتى كه از رهگذر اين ارتباطهاى تند و كور و جنسى گريبانگير مادران مى‏شود عبارتند از:

آسيبهاى جسمانى و حتى مرگ، شكست تحصيلى و ترك تحصيل، گرايش به مواد مخدر، بروز ناراحتى‏هاى عاطفى و روانى و فرو رفتن در فقر و تهيدستى.

پدران اين كودكان نامشروع، بيشتر كسانى هستند كه با قانون درگيرى دارند و مصرف مواد مخدر و الكل در آنها شايع است. ترك تحصيل و ابتلاء به افسردگى از ضررهاى ديگرى است كه به پدران كم سال وارد مى‏شود.

ثابت شده است كه نوزادان از وزن كم و ناتوانى جسمى رنج مى‏برند و در آينده به اختلالات رفتارى مانند بيش فعالى و شكست تحصيلى دچار مى‏شوند.»

2- بروز بيماريهاى مقاربتى:
طبق نظر «انجمن پزشكى آمريكا» هر سال 5/2 ميليون نفر نوجوان به امراض تناسلى دچار مى‏شوند.41 دانش‏آموزان دبيرستانى در اين گروه قرار دارند. بيمارى مرگبار ايدز سالانه، 2 تا 3 درصد نوجوانان را آلوده مى‏كند كه اين افراد در سالهاى فعال جوانى از پاى در مى‏آيند.(16)

3- بحرانهاى عاطفى و روانى دختران:
روابط قبل از ازدواج، آثار منفى عاطفى و روانى زيادى را بر دختران به جاى مى‏گذارد. اين نكته روشن است كه انگيزه‏هاى زن و مرد در رابطه جنسى با هم تفاوت دارد، براى زنان كسب عاطفه و محبت مهم است و براى مردان ارضاى غريزه. رابطه جنسى براى مرد پايان راه است، درحالى كه براى زنان ميانه راهى است كه بايد به مقبوليت، عشق، پذيرش و ازدواج منتهى شود. مردان بدون توجه به شريك جنسى، به ارضاء مى‏انديشند و زنان با كسى ارتباط برقرار مى‏كنند كه او را دوست داشته باشند؛ يا همسرشان باشد يا اميدوار باشند كه در آينده به عقد ازدواج او درمى‏آيند.

به خاطر اين تفاوتهاست كه دختران در پيوندهاى قبل از ازدواج خود دچار پريشانى و اضطراب مى‏شوند و بعد از ازدواج نيز احساس گناه و افسردگى به سراغشان مى‏آيد. به گفته يكى از روانشناسان «نوجوانانى كه روابط جنسى قبل از ازدواج دارند هم با والدين خود دچار كشمكش مى‏شوند و هم با ارزشهاى اخلاقى و جامعه تعارض پيدا مى‏كنند و در نتيجه اين تعارضها و درگيريهاى درونى، اضطراب آنها افزايش مى‏يابد. حدود هشتاد درصد زنان متأهل بعد از ازدواج نيز از يادآورى روابط قبل از ازدواج رنج مى‏برند و به مشكلات روحى مبتلا مى‏شوند»(17)

4- كم شدن ميل به ازدواج:
ازدواج هنوز مقدس‏ترين پيوند بين انسانهاست و جزو آرزوهاى اصلى هر جوان در همه جوامع اين است كه روزى با فرد مناسب مورد علاقه خود ازدواج كند. اما روابط پيش از ازدواج اين انگيزه را كم مى‏كند به گفته روانشناس معاصر «بريان»:

«اگر مى‏بينيم سن ازدواج بالا رفته است و جوانان احساس نياز براى تشكيل خانواده نمى‏كنند، به اين خاطر است كه نياز جنسى آنها با رابطه‏هاى قبل از ازدواج تأمين مى‏شود.»(18)

5- سست شدن بنيان خانواده:
11- ساروخانى، باقر «مقدمه‏اى بر جامعه‏شناسى خانواده» ص 24-23 - انتشارات سروش - 1370 - تهران

12- premarital sex

13- Marriage

14- Fxtramarital sex

15- swinging

16- Laurence steinberg »Adilescenace« NCC.raw Hil, 1993.U.S.A

17- Hyde,Janent, »Sexuality Understanding Human« MCGWHILL, 1986,U.S.A

18- - Bryan, s & Devault,C, »and Family Experience The Marriage« West Publishing, Company, 1989,U.S.A


موضوعات: فرهنگ خانواده
   سه شنبه 9 خرداد 1391
آراي كاربران براي اين مطلب
5 ستاره:
 
(0)
4 ستاره:
 
(0)
3 ستاره:
 
(2)
2 ستاره:
 
(0)
1 ستاره:
 
(0)
2 رأی
ميانگين آراي اين مطلب:
3.0 stars
(3.0)
نظر از: پیشنمازی [عضو] 
3 stars

سلام .
خداقوت.
موفق باشید
با مطلب “در حضور چه کسی” بروز شدیم .حتما به ما سر بزنید .
منظر حضور و نظر شماییم .
یاحق

1391/03/09 @ 11:03
نظر از: پیشنمازی [عضو] 
3 stars

سلام .
خداقوت.
موفق باشید
با مطلب “در حضور چه کسی” بروز شدیم .حتما به ما سر بزنید .
منظر حضور و نظر شماییم .
یاحق

1391/03/09 @ 11:02


فرم در حال بارگذاری ...