« نمونههايي از حياي زينب عليها السلام 1 | ازدواج،ساماندهي غرايز1 » |
ازدواج، ساماندهى غرايز
نويسنده كتاب «مقدمهاى در جامعهشناسى خانواده» مىنويسد:
«ازدواج عملى است كه پيوند بين دو جنس مخالف را بر پايه روابط پاياپاى جنسى كه قانونى و مورد قبول جامعه است قرار مىدهد…. كلودلوى استراوس معتقد است كه «ازدواج برخوردى دراماتيك بين فرهنگ و طبيعت يا ميان قواعد اجتماعى و كشش جنسى است به اين صورت كه جامعه مىكوشد تا روابط غريزى را مهار كرده به آن رنگ فرهنگ بزند.» گذشته از چهار خصلت، ارتباط اجتماعى، تخالف جنسى پاياپايى و قرارداد اجتماعى، ازدواج ارتباطى را مىسازد كه در مقايسه با ديگر ارتباطات انسانى داراى ماهيتى است بىنظير. ديگر ارتباطات انسانى هر يك بعدى از ابعاد حيات را مىپوشاند و حال آنكه زوجيت داراى ابعادى زيستى، اقتصادى، عاطفى، و نيز روانى اجتماعى است. به بيان ديگر همزيستى زوجين در درون خانواده آنان را در چنان گردونهاى از ارتباطات مختلف قرار مىدهد كه بىهيچ شبهه قابل مقايسه با هيچيك از ارتباطات انسانى نيست.
ازدواج و قرارداد ناشى از آن داراى نوعى تقدس است. برخى تا آنجا پيش مىروند كه تقدس زوجيت را مهمترين وجه تمايز آن از ديگر روابط بين انسانها مىدانند.»(11)
حال ببينيم تمدن الحادى معاصر غرب كه متأسفانه سلطه فرهنگى و اجتماعى خود را بر ساير كشورها و از جمله كشورهاى مسلمان گسترده است، براى ارضاء غريزه جنسى چه راههايى را پيشنهاد مىكند و نتايج و عودت اين راهها چيست. رايجترين طرق ارضاء ميل جنسى در غرب عبارتست از:
1- روابط جنسى قبل از ازدواج(12)
2- روابط جنسى در ازدواج(13)
3- روابط جنسى افراد متأهل خارج از ازدواج(14) با به اصطلاح دينى زناى محصنه
البته به نوشته كتابها، بعضى از افراد بيمار غربى از راههاى ديگر مانند معاوضه همسر(15) و ازدواج گروهى نيز استفاده مىكنند كه چون به نسبت راههايى كه گفتيم رواج خيلى كمترى دارند و خوشبختانه در ساير كشورها پيدا نشدهاند، از ذكر آنها خوددارى مىكنيم.
روابط قبل از ازدواج
اين نوع ارتباط بين نوجوانان و جوانان بسيار زياد است و گر چه با تمايلات عاطفى همراه است و گاه نيز به وادى پر سوز و گداز عشقهاى آتشين پاى مى گذارد، اما در بيشتر موارد و به سرعت، به روابط جنسى مىانجامد. تماسها و ارتباطهاى جنسى مشكلات فراوانى به وجود مىآورد كه مهمترين آنها عبارتند از:
1- تولد فرزندان نامشروع:
«نزديك به 41 دختران نوجوان آمريكايى - با وجود همه آموزشهايى كه مىبينند و امكاناتى كه دارند - قبل از 18 سالگى، و حدود 45 درصد آنها قبل از 21 سالگى باردار مىشوند. اين رقم در بين دختران سياه پوست به 30% قبل از 18 سالگى و دو سوم قبل از 21 سالگى مىرسد! باردارى دختران نوجوان آسيبهاى زيادى به آنها مىزند و براى جامعه خسارتهايى را در پى مىآورد. طبق آمار، هر سال در آمريكا يك ميليون دختر نوجوان باردار مىشوند كه 55% آنها فرزندان خود را سقط مىكنند و 45% ديگر، كودكان خود را به دنيا مىآورند. يعنى هر سال 450000 نوزاد نامشروع! مشكلاتى كه از رهگذر اين ارتباطهاى تند و كور و جنسى گريبانگير مادران مىشود عبارتند از:
آسيبهاى جسمانى و حتى مرگ، شكست تحصيلى و ترك تحصيل، گرايش به مواد مخدر، بروز ناراحتىهاى عاطفى و روانى و فرو رفتن در فقر و تهيدستى.
پدران اين كودكان نامشروع، بيشتر كسانى هستند كه با قانون درگيرى دارند و مصرف مواد مخدر و الكل در آنها شايع است. ترك تحصيل و ابتلاء به افسردگى از ضررهاى ديگرى است كه به پدران كم سال وارد مىشود.
ثابت شده است كه نوزادان از وزن كم و ناتوانى جسمى رنج مىبرند و در آينده به اختلالات رفتارى مانند بيش فعالى و شكست تحصيلى دچار مىشوند.»
2- بروز بيماريهاى مقاربتى:
طبق نظر «انجمن پزشكى آمريكا» هر سال 5/2 ميليون نفر نوجوان به امراض تناسلى دچار مىشوند.41 دانشآموزان دبيرستانى در اين گروه قرار دارند. بيمارى مرگبار ايدز سالانه، 2 تا 3 درصد نوجوانان را آلوده مىكند كه اين افراد در سالهاى فعال جوانى از پاى در مىآيند.(16)
3- بحرانهاى عاطفى و روانى دختران:
روابط قبل از ازدواج، آثار منفى عاطفى و روانى زيادى را بر دختران به جاى مىگذارد. اين نكته روشن است كه انگيزههاى زن و مرد در رابطه جنسى با هم تفاوت دارد، براى زنان كسب عاطفه و محبت مهم است و براى مردان ارضاى غريزه. رابطه جنسى براى مرد پايان راه است، درحالى كه براى زنان ميانه راهى است كه بايد به مقبوليت، عشق، پذيرش و ازدواج منتهى شود. مردان بدون توجه به شريك جنسى، به ارضاء مىانديشند و زنان با كسى ارتباط برقرار مىكنند كه او را دوست داشته باشند؛ يا همسرشان باشد يا اميدوار باشند كه در آينده به عقد ازدواج او درمىآيند.
به خاطر اين تفاوتهاست كه دختران در پيوندهاى قبل از ازدواج خود دچار پريشانى و اضطراب مىشوند و بعد از ازدواج نيز احساس گناه و افسردگى به سراغشان مىآيد. به گفته يكى از روانشناسان «نوجوانانى كه روابط جنسى قبل از ازدواج دارند هم با والدين خود دچار كشمكش مىشوند و هم با ارزشهاى اخلاقى و جامعه تعارض پيدا مىكنند و در نتيجه اين تعارضها و درگيريهاى درونى، اضطراب آنها افزايش مىيابد. حدود هشتاد درصد زنان متأهل بعد از ازدواج نيز از يادآورى روابط قبل از ازدواج رنج مىبرند و به مشكلات روحى مبتلا مىشوند»(17)
4- كم شدن ميل به ازدواج:
ازدواج هنوز مقدسترين پيوند بين انسانهاست و جزو آرزوهاى اصلى هر جوان در همه جوامع اين است كه روزى با فرد مناسب مورد علاقه خود ازدواج كند. اما روابط پيش از ازدواج اين انگيزه را كم مىكند به گفته روانشناس معاصر «بريان»:
«اگر مىبينيم سن ازدواج بالا رفته است و جوانان احساس نياز براى تشكيل خانواده نمىكنند، به اين خاطر است كه نياز جنسى آنها با رابطههاى قبل از ازدواج تأمين مىشود.»(18)
5- سست شدن بنيان خانواده:
11- ساروخانى، باقر «مقدمهاى بر جامعهشناسى خانواده» ص 24-23 - انتشارات سروش - 1370 - تهران
12- premarital sex
13- Marriage
14- Fxtramarital sex
15- swinging
16- Laurence steinberg »Adilescenace« NCC.raw Hil, 1993.U.S.A
17- Hyde,Janent, »Sexuality Understanding Human« MCGWHILL, 1986,U.S.A
18- - Bryan, s & Devault,C, »and Family Experience The Marriage« West Publishing, Company, 1989,U.S.A
سلام .
خداقوت.
موفق باشید
با مطلب “در حضور چه کسی” بروز شدیم .حتما به ما سر بزنید .
منظر حضور و نظر شماییم .
یاحق
سلام .
خداقوت.
موفق باشید
با مطلب “در حضور چه کسی” بروز شدیم .حتما به ما سر بزنید .
منظر حضور و نظر شماییم .
یاحق
فرم در حال بارگذاری ...