« قديمي ترين ماخذ تاريخي دربارة حضرت رقيّه عليهاالسلام | كدام دوست؟ » |
گردو WALNUT
نام علمي Juglans regia
کليات گياه شناسي
گردو در ختي است زيبا وسايه افکن که بعنوان درخت زينتي بکار مي رود . اين درخت در مناطق معتدل دنيا رشد و پرورش مي يابد .
گلهاي نر و ماده روي يک پايه قرار دارند سنبله گلهاي نر بصورت آويخته است ولي گلهاي ماده آن بوضع قائم روي شاخه قرار درد .
ميوه گردو ، گرد و در دارون مغز قرار درد و در فاصله هاي پدره هاي نازکي قرار گرفته است . قشري که روي مغز گردو است سبز رنگ و کمي گوشتي مي باشد
درخت گردو هنگاميکه به سن بيست سالگي مي رسد شروع به ميوه دادن مي کند و بلاترين باروري خود را در سنين پنجاه سالگي درد .
از تمام قسمتهاي درخت گردو استفاده طبي به عمل مي آيد .
ترکيبات شيميايي:
مغز گردو داراي چند اسيد آلي ، مقدر کمي اسانس ، اگزالات آهک و ويتامينهاي A,B,C,D,E مي باشد . همچنين مغز گردو داراي مقدر کمي ( 12%) ارسنيک است .
برگ درخت گردو داراي 3 درصد اينوژيت ، اسيد الاژيک ، اسيد گاليک و اسانسي با بوي مخصوص و مقدري پارافين ، تانن ، مواد چرب و املاح معدني مانند کلسيم ، پتاسيم ، منيزيوم ، باريوم و همچنين کاروتن است .
پوسته گوشتدار ميوه سبز گردو داراي امولسيون ، قند و اسيدهاي آلي مانند اسيد سيتريک ، اسيد ماليک ، فسفاتها و اگزالات کلسيم است .
عصاره برگ درخت گردو خاصيت ميکروب کشي و باکتري کشي درد .
در صد گرم مغز گردو خام و خشک مواد زير موجود است
آب 3/5 گرم
پروتئين 14/8 گرم
مواد چربي 65 گرم
مواد نشاسته اي 13 گرم
کلسيم 100 ميلي گرم
فسفر 380 ميلي گرم
آهن 3 ميلي گرم
سديم 2 ميلي گرم
پتاسيم 50 ميلي گرم
ويتامين آ 30 واحد
ويتامين ب 1 0/35 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0/12 ميلي گرم
ويتامين ب 3 1 ميلي گرم
ويتامين ث 2 ميلي گرم
خواص داروئي:
گردو از نظر طب قديم ايران گرم و خشک است روغن گردو که از قديم براي پختن غذاها از آن استفاده مي شد است روغني است به رنگ زرد روشن که داراي طعم مطبوع و ملايم است و باساني تند (اکسيده ) مي شود.
1)گردو خون ساز و تصفيه کننده خون است
2)گردو درمان کننده بيماريهاي ريوي است
3)گردو مسکن دل پيچه است
4)اگر از گردو و عسل و مربا درست کنيد براي اشخاص لاغر وتقويت و تحريک نيروي جنسي مفيد است.
5)مرباي گردو ملين بوده و آپانديس را تقويت مي کند
6)خوردن گردو از تشکيل سنگ کليه و سنگ کيسه صفرا جلوگيري مي کند
7)پوست درخت گردو و پوست سبز گردو قابض است
8)خوردن گردو براي تقويت جنسي مفيد است
9)گردو را با انجير و موز بخوريد مقوي حواس و مغز است
10)اگر پوست تاز گردو را به دندان و لثه بماليد لثه و دندان را تقويت مي کند
11)دم کرده برگ درخت گردو براي درمان ورم مفاصل مفيد است
12)50 گرم برگ گردو را در يک ليتر آبجوش ريخته و بمدت چند دققيه بجوشانيد اين جوشانده براي شست و شوي زخم ها و التيام انها بسيار مفيد است .
13) دم کرده برگ درخت گردو براي درمان ترشحات زنانه و بيماري سل مفيد است
14)جوشانده برگ درخت گردو درمان کننده سر درد ، سرمازدگي و بيماريهاي پوستي است
15)شيره قسمت سبز ميوه را اگر چند بار روي زگيل بماليد آنرا از بين مي برد
16)قسمت سبز و تازه ميوه گردو را اگر با آب بجوشانيد و موهاي خود را با آن رنگ کنيد رنگ قهو ه اي به مو مي دهد .
17)برگ تازه درخت گردو حشرات موذي مانند بيد و ساس را از بين مي برد.
18)اگر زن حامله روزي يک عدد گردو بخورد پس از زايمان پوست شکمش زيبايي خود را حفظ خواهد کرد
19)چون گردو داراي مس مي باشد بنابراين به جذب آهن در بدن کمک مي کند
طرز استفاده:
گردوي تازه برنگ سفيد با پوست زرد روشن است . مغز گردو را در ظرف سربسته در داخل فريزر نگاهدري کنيد تا کهنه نشود .
مضرات :
گردو با داشتن مواد مغذي زياد غذاي بسيار خوبي است ولي نبايد در خوردن آن اصراف کرد زيرا زياده روي آن باعث ورم لوزه و زخم دهان مي شود . مخصوصا گردو براي گرم زماج ها خوب نيست و معمولا بهتر است اينگونه افراد بعد از خوردن گردو دهان خود را بشويند و يا انار ترش و يا کمي سکنجبين يا سرکه بخورند . مغز گردو لطيف است و در اثر ماندن کهنه مي شود ور نگ آن زرد يا قهو ه اي و طعمش تند مي شود و باعث مسموميت خواهد شد و نبايد از آن استفاده شود .
فرم در حال بارگذاری ...