« فضائل و مناقب امام رضا(عليه السلام) | میلاد امام رضا(ع) و دهه کرامت مبارک باد » |
شوراي عالي حوزه علميه قم
مركز مديريت حوزه هاي علميه خواهران
مقاله
مدرسه ی علمیه حضرت زهرا (س)
شهرستان خمینی شهر
موضوع
توسل به معصومین (ع) و شبهات وهابیت
استاد راهنما
سرکار خانم رفیعی
محقق
زهرا جعفری
چکیده
این نوشتار در صدد بررسی موضوع توسل در قرآن و روایات و شبهات و هابیت در زمینه ی توسل است.توسل در لغت به معنای نزدیک شدن به چیزی با میل و رغبت است.
انسان برای رسیدن به کمالات خود نیازمند موجودات دیگر است و موجودات دیگر نیز، نیازمند خارج از وجود خویش هستند و این همان قانون توسل که یک واقعیت تکوینی است می باشد و انکار اصل توسل، در واقع انکار قانونی از قوانین مسلم فطرت است.
سنت توسل به وسائط با قدرت مطلق خداوند منافات ندارد، بلکه مؤکد آن است و نسبت دادن فعل و اثر به هریک از موجودات جهان براساس این اعتقاد که آن موجود را خدا آفریده و نیروی اثر بخشی را خدا به او داده، نه از طریق براهین عقلی محال است و نه از دیدگاه تعالیم عالی اسلام و قرآن و حدیث مستلزم شرک است. بنابراین توحید در نظام الهی عین توسل و توسل نیز عین توحید است.
قرآن کریم که بر اساس فطرت انسان نازل شده است ، موضوع توسل را به عنوان یکی راه مسلم برای نیل به قرب خدا نشان داده است و مؤمنین را به سنت جاری در متن جهان دعوت می نماید و می فرماید:
علاوه بر قرآن کریم، روایات متعددی از طریق شیعه و اهل تسنن در دست داریم که بر مشروع بودن توسل به پیامبران و ائمه معصومین (ع)دلالت دارد.
همچنین سیره مسلمانان در زمان پیامبر و پس از او پیوسته به این صورت بوده که به ذات و مقام و منزلت اولیای الهی توسل می جستند و در تاریخ نمونه های زیادی از توسلات آنها وجود دارد.
در زمان حاضر که مسلمانان با پیامبر زنده ای در ارتباط نیستند و توفیق تشرّف به حضور امامی را ندارند که خدمت او رسیده و از او درخواست حضوری بنمایند، غالباً توسلات آنان از ارواح مقدسه انبیاء و اولیاء است بنابراین توسل به اموات یا درخواست از ارواح مقدسه به عنوان یکی از اقسام توسل از اهمیت بیشتری برخوردار است که البته امکان چنین ارتباطی با براهین عقلی و آیات قرآن و سیره مسلمانان اثبات می شود و با این حال وهابیون آن را انکار می کنند.
وهابیون فرقه ای انحرافی هستند که با سطحی نگری و تمسک به ظواهر برخی آیات و روایات پاره ای از اعتقادات مسلمانان مانند توسل به انبیاء و اولیاء الهی را مخالف با اصل توحید می دانند و کسانی را که سعی در زنده نگه داشتن ارزشهای والای الهی و احترام به مقام و منزلت خاندان وحی دارند را متهم به شرک و کفر و بدعت می کنند.
بنابراین سعی شده است علاوه بر بیان آیات مربوط به توسل، با احتجاج به روایات نقل شده در منابع مورد قبولشان آنها را متوجه اشتباه خود از درک آیات و روایات کرده و شبهاتی را که مطرح می کنند و به واسطه ی آن دست به غارت گوهر ایمان مردم می زنند را پاسخگو باشیم.
کلید واژه ها: توسل، وهابیت، شبهات
صفحات: 1· 2
فرم در حال بارگذاری ...