« جلسات سیر مطالعاتی کانون مدرسه علمیه حضرت زهرا(س) | چکیده تحقیق پایانی » |
عنوان تحقیق پایانی:عوامل کاهش معنویت از منظر صحیفه سجادیه و نهج البلاغه
محقق:اقدس رحیمی
چکیده
معنویت یکی از ضرورتهای بشری است، آنگونه که میتوان انسان را معنوی بالطبع دانست. معنویت فردی و اجتماعی انسانها را میتوان توسط عواملی تحقق بخشید و تقویت کرد، زیرا معنویت یک حقیقتی اختیاری است که انسان با عواملی میتواند آن را تقویت کند هر چند برخی معتقدند که معنویت، امری فطری است که در سرشت انسانها نهفته است و زوال ناپذیر است ولی به هر حال، بدون شک، معنویت، شدت و ضعفپذیر است. بخش عظیمی از تعالیم انسان ساز انبیا و اولیا را اخلاق تشکیل داده است. تعلیم خلق و خوی شایسته که موجبات سعادت دنیوی و اخروی انسان ها را فراهم سازد، یکی از آموزه های اساسی ادیان الهی است.
این پژوهش با هدف جستجوی عوامل کاهش معنویت از نگاه نهج البلاغه و صحیفه سجادیه به روش توصیفی تحلیلی انجام شدهاست. در این پژوهش، اسناد و متنهای اسلامی از جمله نهج البلاغه و صحیفه سجادیه بررسی شدهاست. یافتههای تحقیق نشان میدهد از عوامل فردی کاهش معنویت در نهج البلاغه و صحیفه سجادیه ، پیروی از هوی نفس، محبت دنیا، غفلت، دروغ، غیبت، حسد و … میباشد.
بر اساس پژوهش حاضر معلوم شد که مبارزه با فقر و بهرهمندی جامعه از رفاه نسبی و نیز نفی تبعیض و نابرابریهای اجتماعی و اجرای عدالت، بستری را برای حرکت جامعه به سوی ارزشهای معنوی فراهم میکند.
فرم در حال بارگذاری ...