« فلسفه انتظار | راههاي جلب توجّه امام زمان(ع) » |
هندوانه Watermelon
نام علمي Citrullus vulgaris
کليات گياه شناسي
هندوانه گياهي است يکساله ويک پايه ساقه آن خزنده و پيچک درد و برگهاي آن پهن با بريدگيهاي عميق مي باشد . گلهاي آن کوچک و زردرنگ است . ميوه آن رگد يا دراز . پوست آن سبز رنگ و داخل آن قرمز مي باشد . تخمه هندوانه بر حسب انواع مختلف آن ممکن است سياه ، قرمز ، سفيد و يا زرد باشد .
ترکيبات شيميايي:
هندوانه داراي اسيد آمينه اي بنام سيترولين و موادي بنام کاروتن و ليکوپن و نوعي قند بنام مانيتول مي باشد
در صد گرم هندوانه مواد زير موجود است
آب 92 گرم
پروتئين 0/5 گرم
مواد چربي 0/2 گرم
نشاسته 6 گرم
کلسيم 0/7 ميلي گرم
فسفر 10 ميلي گرم
آهن 0/5 ميلي گرم
سديم 1 گرم
پتاسيم 100 ميلي گرم
ويتامين آ 600 ميلي گرم
ويتامين ب 1 0/03 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0/3 ميلي گرم
ويتامين ب 3 0/2 ميلي گرم
ويتامين ث 8 ميلي گرم
تخم هندوانه داراي حدود 30 درصد روغن است که از نظر خواص شيميايي مانند روغن بادام مي باشد .
خواص داروئي:
هندوانه از نظر طب قديم ايران سرد و تر است . گرما را برطرف مي کند و بهترين ميوه تابستان است .
1)هندوانه مدر است و به پائين آوردن فشار خون کمک مي کند
2)هندوانه معده را تقويت مي کند
3)پوست سفيد داخل هندوانه براي زخم گلو و دهان بسيار موثر است
4)مغز تخمه هندوانه کرم هاي معده و روده را از بين مي برد
5)هندوانه براي ورم مثانه مفيد است
6)هندوانه بدن را تازه شاداب مي کند
7)هندوانه براي اشخاص گرم مزاج بسيار خوب است
8)آب هندوانه مخلوط با سکنجبين علاج کننده يرقان و دفع کننده سنگ کليه است
9)براي خنک کردن بدن در روزهاي گرم تابستان هندوانه را با شکر بخوريد
10)براي برطرف کردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شير خشت بخوريد
11)براي رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندي بخوريد
12)هندوانه را بايد هميشه بين دو غذا خورد يعني تقريبا سه ساعت بعد از غذا و يکساعت قبل از غذا . زيرا اگر بلافاصله بعد از غذا خوزده شود در هضم غذا اختلال ايجاد مي کند همچنين نبايد آنرا با ميوه هاي ديگر مخلوط کرد زيرا توليد نفخ شکم مي کند
فرم در حال بارگذاری ...