« گياه خواري 21گياه خواري »

اختلاف رفتاري دو جنس

زنان و مردان در رفتار تفاوت هاي زيادي دارند . مثلاً وقتي يک زن مي خواهد سر صحبت را با همسرش باز کند از موضوعهاي کاملاً متفاوتي آغاز مي کند ، در حالي که مردان زماني که صحبت مي کنند مي خواهند افکار و اطلاعاتي را بيان کنند .

براي مردان ارتباط برقرار کردن يعني تبادل اطلاعات ، در حالي که براي زنان اين امر به معني سهيم شدن ، سهيم کردن و صميميت و لذت بردن است . هدف زنان از مکالمه اين است که احساسِ حمايت کنند و تا جايي پيش بروند که خودشان را بفهمانند و ديگران را بفهمند . مردان به دنبال صحبت هاي سريع و ترجيحاً جالب و بامزه و از همه مهمتر علمي و مفيد هستند . آنها  به ندرت ” حرف زدن براي حرف زدن ” را دوست دارند . در حالي که زنان دوست دارند از احساسات و علائقشان سخن بگويند.

زنان بدانند

که مردان چگونه ارتباط برقرار مي کنند و مخصوصاً بدانند که آنها چگونه ارتباط کلامي ايجاد مي کنند .

به مردان کمک کنند تا آنچه را که در درونشان مي گذرد ، بهتر و بيشتر با آنان در ميان بگذارند . زن عادي ، در مقايسه با مرد عادي در ايجاد ارتباط کلامي استاد است ، مخصوصاً زماني که ابراز احساسات در ميان باشد .

مردان بدانند

به شيوه ارتباط برقرار کردن خود و همسرشان توجه کنند . آنان بايد بدانند که بين شيوه ارتباط برقرار کردن آنها و همسرشان تفاوت بسيار زيادي وجود دارد .

با اين شناخت آنان مي توانند از خود رفع اتهام کنند و نگرش هاي دفاعي خود را درباره زنان کنار بگذارند و آنها را متهم نکنند که به طور دائم انتقاد مي کنند و نق مي زنند . مردان احتمالاً مي توانند متوجه شوند که زنان از بيان کردن حالت هاي روحي خود لذت مي برند . زنان اين کار را به منظور انتقاد از مردان انجام نمي دهند بلکه بيشتر براي بهبود رابطه و نزديکتر کردن خود به همسرشان و احساسِ داشتن يار و همراه انجام مي دهند . براي زنان بيان کردن حالت هاي روحي ، حتي احساسات منفي ، نوعي اثبات علاقه است.

تفاوت هاي رواني زنان و مردان

از دهه 1950 به اين طرف ، روانشناسي جديد خواسته است از تفاوت هاي زن و مرد بکاهد ؛ زيرا اين تفاوت ها در گذشته ، اغلب براي مطيع کردن و به خدمت گرفتن زنان به کار رفته است . طبق آمار سازمان بهداشت جهاني در مورد 61 جامعه ، تقريباً 50 درصد زوجها طلاق مي گيرند يا مي خواهند طلاق بگيرند و اين اتفاق معمولاً در سال چهارم يا پنجم زندگي مشترک آنها رخ مي دهد . درصد ازدياد طلاق بين سال هاي 1960 و 1990 به 300 درصد مي رسد .

59 درصد خصوصيات و رفتار زيست شناختي مردان و زنان يکي است. هر دو يک مغز ، يک بدن ، دو دست ، دو پا و … دارند ، نفس مي کشند ، غذا مي خورند ، مي خوابند و …  .

اعتقاد به اين که تفاوت هاي ژنتيکي ، غددي ، هورموني ، اندامي و … نمي توانند روي روان و رفتار زنان و مردان اثر بگذارند ، کاملاً غلط و ضد علمي است . اگر روان شناسي تفاوت هاي دو جنس در قرن 19 اين اشتباه را مرتکب شد که مرد را به عنوان جنس برتر شناخت تا بتواند زن را پايين بياورد و او را فقط به نقش هاي معمولي بارداري ، تربيت فرزندان و تغذيه محدود کند ، اين باور نيز مي تواند کاملاً اشتباه و خطرناک باشد که زن و مرد مشابه هستند . زن و مرد در حقيقت انسانند ، اما متفاوت . در کتاب ، ” کشف کردن تفاوت هايمان ” ، اثر ژورتانبنوم ، گفته شده است که براي درک واقعيت چهار روش وجود دارد : فيزيکي ، احساسي ، عقلاني و روحاني . زنان به راحتي مي توانند از يک روش به روش ديگر بروند اما مردان با روش فيزيکي و عقلاني راحت ترند . به عنوان مثال مردي که غمگين يا شاد است اين حالت ها را با رفتار ( فيزيکي ) خود نشان مي دهد . به عبارت ديگر مرد به عمل ، ارجحيت مي دهد . زن غم را احساس مي کند و حتي مي تواند بي دليل احساساتي شود ، ولي درک اين موضوع براي مر بسيار سخت است . زن به رابطه خود و محيط ، بيشترين ارجحيت را مي دهد .

براي مرد ، هيجان بيانگر يک مشکل يا تعارض است ؛ پس به دنبال اين هيجان مي رود تا آن را از بين ببرد و آرامش روحي اش را دوباره به دست بياورد . براي زن هيجان به صورت بهانه براي ايجاد ارتباط در مي آيد . زن مي خواهد هيجان خود را بيان کند ، آن را با ديگران تقسيم کند و در مقابل ، هيجانهاي ديگران را به دست آورد . وقتي زن هيجان خود را براي شوهرش تعريف مي کند شوهر به طور خودکار فکر مي کند که خودش قسمتي از مشکل است ، او دليل يا يکي از دلايلي است که اين هيجان را به وجود آورده است .

بنابراين اغلب به حالت دفاعي ، واکنش نشان مي دهد . شوهر براي آن که به زنش کمک کند تا هيجان او از بين برود ، به جستجو و پيدا کردن راه حلي براي مشکل مي گردد . اين کار موجب مي شود که زن فکر کند مرد مي خواهد عيب او را جبران کند يا مي خواهد هميشه حرف آخر را بزند ؛ زيرا مرد هيجان خود را به شيوه عقلاني و انديشمندانه بيان مي کند ، براي همين احساس مي کند که مورد حمله قرار گرفته ، و زن احساس مي کند که درک نشده است .

يک متخصص در زبان شناسي اجتماعي براي درک اين که چرا مردان و زنان در ارتباط برقرار کردن اين قدر مشکل دارند ، به تحليل روش هاي مکالمه و گفتگو بين زنان و مردان پرداخته است. او نشان داده که مردان به اندازه زنان حرف مي زنند اما آنها در همان شرايط از همان موضوعها و براي همان هدف ها حرف نمي زنند . زنان براي ايجاد ارتباط و بيان حالت هاي روحي خود از زبان ارتباطي و صميمانه ، استفاده مي کنند . مردان از زبان براي انتقال اطلاعات و دريافت آن بهره مي گيرند . براي مرد ، زبانِ عملکرد ابزاري دارد و براي حفظ استقلال به کار مي رود . مردان از واقعيت هاي عيني و خارجي حرف مي زنند ، در حالي که زن از زندگي خصوصي خود براي استراحت و تجديد قوا در سکوت بهره مي گيرند .

مرد در جمع بيشتر حرف مي زند ، مرد سخنراني مي کند و زن تظاهر مي کند که گوش مي دهد ؛ زيرا براي زن زندگي خصوصي اهميت دارد و نه موقعيت اجتماعي . به علاوه مردان تنها زماني در جمع صحبت مي کنند که هر بار فقط يک نفر حرف بزند در حالي که زنان وقتي بيشتر از يک صدا شنيده مي شود ، راحت تر حرف مي زنند . هنگام حرف زدن ، زنان معمولاً به دنبال تأييد شدن هستند ، در حالي که مردان قدرت طلبي مي کنند. زنان براي ارتباط برقرار کردن ، ناراحتي ها يا نگراني هاي کوچک خود را تعريف مي کنند ، مرد بيان ناراحتي ها يا نگراني ها را به حساب سرزنش يا انتقاد از خود مي گذارد .

با درنظر گرفتن اين موضوع که بين زنها و مردان تفاوت هاي زيادي وجود دارد (که اين تفاوت ها مکمل يکديگرند).

مردان مي خواهند که زنان ، کمتر حرف بزنند ، فعاليت هاي بدني بيشتري داشته باشند ، کمتر رمانتيک باشند ، کمتر فکر خود را به ديگران مشغول کنند ، به کارشان بيشتر مشغول باشند ،  بيشتر منطقي باشند ، بيشتر در خانه بمانند ، کمتر حساس باشند ، خوش قول تر باشند و زودتر حاضر شوند .

زنان مي خواهند که مردان ، بيشتر حرف بزنند ، بيشتر عاطفي باشند ، فعاليت هاي بدني کمتري داشته باشند ، بيشتر رمانتيک باشند ، وقت خود را کمتر به کار و بيشتر براي خانواده صرف کنند ، کمتر حسابگر باشند ، بيشتر به بيرون از خانه بروند و همدردي بيشتري نشان دهند ، کمتر عجله داشته باشند و به سلامت خود بيشتر برسند .

با مقايسه يک به يک خواسته هاي زنان و مردان به نظر مي رسد شاهد يک صف آرايي براي نبرد هستيم . نبردي که در آن هر کسي ادعا مي کند طرف مقابل او را دوست ندارد ؛ هر کس ، ادراک خود را به عنوان هنجار معرفي مي کند که بايد دنبال شود . هر دو طرف خيال مي کنند که مسئله ، مسئله عشق يا اراده است اما نمي دانند که تفاوت هاي ذاتي باعث به وجود آمدن اين تفاوت ها مي شود و دشواري ها را به وجود مي آورد .

بايد تفاوت هاي زنان و مردان را شناخت و به آنها اهميت داد نه اين که براي ” هنجارسازي ” جنس مخالف به کار گرفت . با اين کار يکي ديگري را متهم نخواهد کرد که صداقت ندارد يا نمي تواند ارتباط برقرار کند




موضوعات: فرهنگ خانواده
   چهارشنبه 20 اردیبهشت 1391
آراي كاربران براي اين مطلب
5 ستاره:
 
(5)
4 ستاره:
 
(0)
3 ستاره:
 
(0)
2 ستاره:
 
(0)
1 ستاره:
 
(0)
5 رأی
ميانگين آراي اين مطلب:
5.0 stars
(5.0)
نظر از: خضری [عضو] 

ما درس صداقت و صفا می خواهیم

آیین محبت و وفا می دانیم

1391/04/20 @ 09:21
نظر از: الزهراء(سلام الله علیها) [عضو] 

یک عمر تو زخم های ما را بستی / هر روز کشیدی به سر ما دستی / شعبان که به نیمه می رسد آقا جان! / ما تازه به یادمان می آید هستی!/ ولادت امام زمان(ع) مبارک باد

1391/04/14 @ 10:56
نظر از: الزهراء(سلام الله علیها) [عضو] 

سلام، مطلب جالب و مفیدی بود ممنون و خدا قوت

1391/04/06 @ 09:34
نظر از: الزهرا (س) نصر [عضو] 

آفرینش دریا
” خدایا تو را شکر می کنم که دریا را آفریدی ، کوهها را آفریدی و من می توانم به کمک روح خود در موج دریا بنشینم و تا افق بی نهایت به پیش برانم و بدین وسیله از قید زمان و مکان خارج شوم و فشار زندگی را ناچیز نمایم. خدایا تو را شکر می کنم که به من چشمی دادی که زیباییهای دنیا را ببینم و درک زیبایی را به من رحمت کردی تا آنجا که زیباییهایت را و پرستش زیبایی را جزیی از پرستش ذاتت بدانم.”

31 شهریور سالروز شهادت شهید چمران . روحش شاد

1391/03/31 @ 22:04
نظر از: الزهرا (س) نصر [عضو] 

پیامبراکرم صلی الله علیه و آله

رنج و سختی و غمی به مومن نرسد مگر آن که خداوند در قبال آن از گناهان وی محو نماید

تحف العقول صفحه 63

1391/03/30 @ 11:24
نظر از: موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه (خواهران) [عضو] 
5 stars

شهادت باب الحوائج موسی بن جعفر علیه السلام را تسلیت عرض می نماییم.

علي بن ابي حمزه گويد: امام كاظم عليه السلام را ديدم كه مشغول كار و فعاليت در زمين خودش بود به گونه اي كه عرق بر بدنش جاري بود به او عرض كردم فدايت شوم ديگران كجا هستند كه شما اينگونه به زحمت افتاديد؟ حضرت فرمودند: اي علي ! كسي كه بهتر از من و پدرم بود با دست خود در زمين كار مي كرد. عرض كردم : او چه كسي بود؟
امام عليه السلام فرمود: رسول خدا اميرالمومنين عليه السلام و پدران من همه بادست خود كار مي كردند و البته كار كردن عمل پيامبران و جانشينان آنها و بندگان شايسته خداوند است.

1391/03/27 @ 12:06
نظر از: موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه (خواهران) [عضو] 
5 stars

حضرت آيت الله بهجت رحمه الله عليه :
به چيزي غير از توكل و ياد خدا براي انسان ،‌آرامش حاصل نمي شود . و چيزي غير از اعراض از ياد خدا و غفلت ؛ زندگي را تلخ و ناگوار نمي كند.
جرعه و صال ؛ ص 69

1391/03/25 @ 12:51
نظر از: الزهراء(سلام الله علیها) [عضو] 

زینب کبری(س) به دنیا آمده بود تا صبر و شکیبایی را از حضور خویش شرمسار کند.
وفات حضرت زینب(س) تسلیت باد

1391/03/17 @ 11:38
نظر از: جباری معز [عضو] 
جباری معز

مطالب خوبی در متن نوشته اید ولی به علت طولانی بودن گاهی اوقات نمی توان همه متن را خواند . سعی کنید از مطالب کوتاه تر استفاده کنید .
مدرسه علمیه فاطمیه ( س ) قروه درجزین

1391/03/07 @ 11:37
نظر از: موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه (خواهران) [عضو] 
5 stars

امام على عليه السلام:
«من لم يهذب نفسه فضحه سوء العادة‏»
كسى كه روان خود را از ناپاكى‏هاى اخلاق تطهير ننمايد، عادات ناپسنديده‏اش او را رسوا خواهد ساخت.
(غرر الحكم، ص‏719)

1391/02/31 @ 15:35
نظر از: موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه (خواهران) [عضو] 
5 stars

هدیه به روح ملکوتی حضرت ایت الله بهجت صلوات
حضرت آيت الله بهجت:
لازم نيست كه انسان در پي اين باشد كه به خدمت حضرت ولي عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف ،‌تشرف حاصل كند ؛‌بلكه شايد خواندن دو ركعت نماز و سپس توسل به ائمه عليهم السلام بهتر از تشرف باشد.
جرعه وصال ؛ ص24

1391/02/27 @ 21:41
نظر از: موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه (خواهران) [عضو] 

حضرت پیامبر صلی الله علیه والله فرمودند:من دخترم را فاطمه نامیدم زیرا خدای عزوجل او وکسی را که دوست دار او باشد از آتش جدا ودور کرده است

1391/02/25 @ 23:28
نظر از: جباری معز [عضو] 
جباری معز

عَنْ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ(علیها السلام) قالَتْ: قالَ رَسُولُ اللّهِ(صلى الله علیه وآله وسلم)، شِرارُ أُمَّتى الَّذینَ غَذُّوا بِالنَّعِیم، الَّذینَ یأكُلُونَ أَلْوانَ الطَّعامِ، وَ یلْبَسُونَ أَلوانَ الثِّیابِ وَ یتَشَدَّقُونَ فِى الْكَلامِ.
بدترین امّت من كسانى هستند كه: از انواع نعمتها تغذیه مىكنند و خوراكى هاى رنگارنگ مىخورند، و لباسهاى گوناگون مىپوشند، و هر چه بخواهند مىگویند
مدرسه علمیه فاطمیه (س)قروه درجزین

1391/02/24 @ 11:33
نظر از: موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه (خواهران) [عضو] 
5 stars

حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم ) فرمودند :
إن العبد لیذنب الذنب فینسی به العلم الذی کان قد علم.

به درستی که بنده گناه می کند ، پس به سبب آن گناه، علمی را که می دانسته فراموش می کند.

بحارالانوار ، ج73،ص377

1391/02/22 @ 10:10
نظر از: عمادی [عضو] 

موفق باشید

1391/02/21 @ 22:55


فرم در حال بارگذاری ...